dd

Trenden på väg ner för webbhotell

november 6, 2013
Posted by

Att företag har kampanjer lite då och då är inte så konstigt. Detta har man för att sälja slut på produkter för att nya produkter är på väg in. Men det kan lika gärna vara att man som företag inte säljer så pass mycket så att man är tvungen att sänka priserna för att få in pengar. Detta är precis vad som sker i webbhotells branschen just!

Egentligen har branschen mättats sedan 2008 då antal sökningar gick ner ganska snabbt. I alla fall som man ser till vad denna sidan skriver. På bilden där visas antal sökningar på ordet ”webbhotell” sedan 2008. Grafen är en kopia från Google Trender som är ett verktyg för att se hur populära sökningar är som gjorts över en viss tid. Man kan söka efter precis vad som helst där för att se hur mycket vissa sökningar har ökat/minskat. Och trenden för webbhotell ser tyvärr inte ut att öka.

Företagen inom denna branschen slåss just nu om nya kunder som söker webbhotell till sina hemsidor och bloggar. Detta genom att erbjuda kraftigt reducerade priser om inte närmare gratis webbhotell första året. Under listar vi några webbhotell som just nu har kampanj!

  • Webbdo.se – Erbjuder webbhotell från 9 kr i månaden samt domännamn på köpet!
  • CityNetwork.se – Webbhotell från endast 10 kr i månaden och lågt pris på domännamn.
  • Crystone.se – Följer företaget ovanför med webbhotell från 10 kr/månad.
  • One.com – Alltid webbhotell från 12 kr i månaden.
  • Surftown.se – 50% rabatt första året, just nu 18 kr i månaden.

Företagen över slåss just nu om dig som söker webbhotell, detta genom att erbjuda dessa generösa rabatter. Det som skiljer webbhotellen åt är utrymme, bandbredd och prestanda. Vilket av webbhotellen som är bäst för just dig måste man jämföra. Det beror helt och hållet på vad man är ute efter. Skulle jag fått välja skulle valet gå till det webbhotellet som inte överdriver med utrymme och bandbredd. Dessa webbhotellen översäljer oftast sin kapacitet och detta medför prestanda problem. Nu säger jag inte att fallet är så för något av webbhotellen över, men det kan vara det.

Nyttja trenden genom att väljer ett webbhotell som erbjuder kampanj och spara några kronor första året. Det har jag gjort 🙂

 

Updated: november 6, 2013 at 10:23 f m

Lämna ett svar